Efter installationen

Efter installationsopsætning (Post installation setup) bør gennemføres umiddelbart efter gennemførelse af installationstrin 1 - 4 (de grønne bobler)

Læs
installations-
ve
jledningen
___________ Upload installations-filerne ___________ Opret forbindelse og tabeller i databasen ___________ Hent filerne fra master repository ___________ Efter installations- opsætning

Forudsætninger

1. Du har gennemlæst installationsbeskrivelsen
  2. FTP servicen har uploadet før-installationsmiljøet,
  3. Forbindelsen til databasen er etableret og forbindelsesoplysningerne er skrevet til web.config filen,
  4. System filerne er overført og databasens tabeller er oprettet og er populeret med initial data.

Nu er dit n-gen.net CMS installeret og teknisk set klar til man kan bruge det. Men.... før dit system er sikkert at bruge og dermed fuldt anvendeligt skal du sætte nogle værdier; de Globale Variabler.

Du skal igennem disse trin:

1. Skift af Admins adgangskode
    (eller opret en ny bruger med Ejer [Niveau 4] privilegier og slet standardkontoen for Admin),
  2. Lås Installationssiden,
  3. Opsætning af værdier for de Globale Variabler.

Hvis du allerede ved hvordan du skal gennemføre de tre opgaver, så tager det dig formentlig mindre end to minutter. Hvis du ikke ved det skal du blot fortsætte med at læse, og forvente at det tager ca. fem minutter efter endt læsning.

Skift af Admins adgangskode (password)

Umiddelbart efter du er logget ind som Admin første gang bliver du dirigeret over i formularen for Admins kontooplysninger, som du ser til højre herfor.

Efterfølgende når en bruger (uanset niveau/privilegier) logger ind ser han/hun nedenstående knapper på login siden. Herved kan brugeren til enhver tid ændre kontooplysninger.

Ved at klikke eller trykke på den blå knap åbner du dialogen, som er vist til højre.

Du kan herefter ændre alle værdierne undtagen brugernavnet (Username) og som minimum skal du ændre adgangskoden (Password) og skrive den igen for at sikre at de to adgangskoder er ens og at der ikke er tastefejl i dem..

Adgangskoden er lagret i databasen i krypteret form, så der er ikke nogen "bagdør", hvor du kan læse eller ændre adgangskoden, hvis du glemmer den. Netop derfor er der et felt med "adgangskodetip" (Password hint) som du kan få tilsendt på mail, så du bliver mindet om hvad din adgangskode er. Derfor bør du både rette adgangskoden og skrive et adgangskodetip, som giver mening for dig men ingen andre.

Det er ikke op til n-gen.net at belære dig om adgangskoder og password hygiejne men lad nu være med at skrive din adgangskode i adgangskodetippet (Password hint) og lad nu være med at vælge en adgangskode som "1111", "Qwerty123" eller "12345678". Hvis du gør det, så er det kun et spørgsmål (kort) om tid før dit website bliver hacket  - uanset hvor meget vi hos n-gen.net har gjort for at gøre systemet sikkert. Brug i stedet en sætning, som kun giver mening for dig som afgangskode og et adgangskodetip, som minder dig om netop den sætning. Det er langt sikrere.

Få et overblik på installationssiden

Installationssiden overvåger fem områder:

• Tilstedeværelse og konfiguration af din forbindelsesfil (web.config)
  • Om databasen indeholder tabeller og i bekræftende fald hvor mange tabeller
  • Om installationssiden er adgangskodebeskyttet eller ej,
    hvis den er beskyttet kan du se datoen for hvornår den er låst
  • Tilstedeværelse af systemfiler og  grafikelementer
  • Tilstanden af dit systems Globale Variabler

Lige efter installationen ser din installationsside (nogenlunde) således ud:

Status

Connection:
web.config present + configured

Database: Db contains Xy tables.

Installer: Installer NOT locked!

Files: Text + graphic files present

Global Variables: Unknown

Lås installationssiden

Det første du skal gøre er at sikre, at uvedkommende ikke kan tilgå dit websteds installationsside uden tilladelse.
Denne operation er forrygende enkel: Åbn installationssiden (der er en genvej på bagsiden af Admin terning eller indtast denne URL: http://ditWebSite.dk/install) og klik på ikonet herunder.

Lock the DB installer

Efter installationssiden er låst

Efter du har klikket på »Lock the DB installer« ikonet ændrer status sig: Når du placerer musens markør over "Locked!" ser du et ToolTip, som viser dato og tidspunkt for hvornår installationssiden blev låst. Låsning af installationssiden skal kun gennemføres én gang..

Status

Connection:
web.config present + configured

Database: Db contains Xy tables.

Installer: Locked!

Files: Text + graphic files present

Global Variables: Unknown

Opsætning af de Globale Variabler

For at gå til dialogen med de globale variabler skal du klikke på nedenstående ikon på installationssiden. På Admins terning er der på bagsiden også et direkte link. Når du klikker på globe-ikoner åbner dialogen til højre herfor.

Setup Global Variables

Eksempel på test mail

Dialogen for opsætning af de globale variabler.

Numrene 1 - 8 refererer til de værdier du skal indsætte.

1. "Site Title" er en tesks streng som bruges forskellige steder på dit n-gen.net CMS, f.eks. når du sender mail fra sitet er det "Site Title", som fremgår som mailens afsender. Du kan ikke bruge HTML-koder, men det fleste (også specialtegn) er understøttet, herunder æ, ø og å HTML - most characters are accepted.
  2. "Site mail address" er den email adresse, som et evt. svar fra modtagen af en mail sendt fra sitet svarer til ved klik på "Svar".
  3. "External Style URL" bliver for nærværende ikke brugt og kan derfor efterlades med blot en "-"
  4. "Remarks" feltet er kun til dene egne bemærkninger og vises ikke andre steder end her i formularen.Teksten må ikke overskride 256 karakterer.
  5. "SMTP server address": (Simple Mail Transfer Protocol) er den mail server, som sørger for arbejdet med at sende mailen til modtageren. I mange mailprogrammer er det også omtalt som "Udgående" eller "outgoing" mail server. Det er vigtigt at du indsætter en valid og brugbar adresse, hvis dit n-gen.net CMS skal være i stand til at sende mails.
  6. "SMTP port": Du skal anvende den port som din udbyder har angivet eller som er opsat på dit system til at sende mails via SMTP. Du kan vælge port 25, 465, 589 or 2525. Port 25er fortrinsvis til "relaying" af mails mellem servere. Port 465 er en port, der næsten ikke bruges længere, men visse ældre mailsystemer anvender fortsat port 465 fordi den tidligere blev brugt som "secure" por. Den er medtaget af hensyn til bagudkompatibilitet. Brug den kun hvis du udbyder ikke tilbyder alternativer.
    Port 589 er den mest anvendte port til SMTP trafik.
    Port 2525 er aldrig blevet en officiel SMTP port men anvendes fortsat af mange udbydere til SMTP trafik..
  7. "ISMTP username": For at begrænse spam kræver mange udbydere at det er en autoriseret brugerkonto, som sender mails. Det er også kent som "Authenticated SMTP" og betyder at mailsystemet kontrollerer om der rent faktisk er en legal bruger med denne konto, som har lov til at sende mail fra serveren før mails afsendes.
  8. "SMTP password" kombineret med SMTP username er det, der skal til for at autorisere SMTP brugeren før kontoen - og dermed dit n-gen.net CMS - kan sende mails..

Du kan afprøve mailsystemet ved at klikke på knappen markeret med det "a" på den grønne baggrund. Hvis systemet kan afsende mails vil "Site mail adress" modtage en mail som mere eller mindre ligner billedet til venstre herfor. Hvis du ikke inden for få minutter modtager en mail, så skal du lige kontrollere dit "Spam filer eller mappen med "Uønsket"/""Unwanted" mail. Det sker ofte hvis udbyderen af mail serveren har en meget stram Anti Spam politik.

Når alle værdier er indtastet og du har sikret dig at dit n-gen.net CMS kan sende mails skal du gemme værdierne i databasen. Det sker ved at klikke på knappen mærket "b".

Status

Connection:
web.config present + configured

Database: Db contains Xy tables.

Installer: Locked!

Files: Text + graphic files present

Global Variables: Configured!

Til slut...

Du har nu

1.  Ændret Admins adgangskode (eller oprettet en bruger med "Ejer" privilegier)
  2.  Låst installationssiden,
  3.  Opsat de Globale Variabler og testet dit websites mail system

- og er nu klar til at bruge dit n-gen.net CMS

Tillykke!

Last updated 27-10-2021 00:58:15