Introduktion

»Maintain file system files« funktionen tillader dig let og hurtigt at vedligeholde dit n-gen.net CMS filsystem uden andet end en browser.

Sådan virker opdateringssystemet
En række funktioner læser filernes versions-informationer fra det n-gen.net CMS, som  du har installeret på din web server. Disse informationer sammenlignes derefter automatisk med versions-informationerne i n-gen.net Master Repository (den centrale server). Hvis filerne i Master Repository har et højere versionsnummer eller en nyere frigivelsesdato, så listes de i opdateringsværktøjet. Nu kan du se de nyere versioner, du kan få vist deres kildekode (indhold) og det er derefter op til dig, om du vil opdatere dem ved at sætte et flueben og klikke på en knap - meget nemmere kan det næppe blive..

Tag det helt roligt...
Det tager et øjeblik ( typisk ca. 10 - 60 sekunder) at gennemse alle versionsinformationerne og gennemføre sammenligningen, så hav lidt tålmodighed når du skal opdatere dine filer!

Bemærk
Det kan er en god ide at læse Release Notes på de opdaterede filer inden du installerer dem: Af Release Notes vil det fremgå, hvis filen kræver ændringer i databasestrukturen  eller der er andre væsentlige afhængigheder.

Hvordan vedligeholder du dine n-gen.net CMS system filer

Grundlæggende anvendelse.

1. Klik for at søge efter opdaterede filer i n-gen master repository og sammenlign dem med versionerne på dit system.

2. Klik for at søge efter publicerede filer i n-gen master repository og undersøg om de er til stede i dit system.

3. Klik for at vise efter en liste over forældede (gemte backup) filer.

4. Klik for at vise efter en liste over tilgængelig system grafikfiler i n-gen master repository.

Opdater filer

Klik på den øverste blå knap for at undersøge om n-gen.net Master Repository indeholder filer, som er tilstede på dit system, men har et højre versionsnummer eller nyere frigivelsesdato end dine systemfiler. De vil blive listet nedenfor den nederste blå knap.

Marker boksene ud for de filer, som du ønsker opdateret eller marker "Select All" for at markere alle filer. Klik herefter på den nederste blå knap for at opdatere de valgte filer, som alle er den nyeste version fra n-gen Master Repository.

Kontroller om der er nye filer

Klik på den grønne knap for at kontrollere, om der er filer i n-gen.net CMS Master Repository, som ikke er tilstede på dit n-gen.net CMS, dvs. om der er nye filer. Hvis resultatet af sammenligningen viser, at der er nye filer, som findes i n-gen.net Master Repository, men som ikke findes på dit system, så listes de og er klar til overførsel ved et klik på filnavnet. Når du klikker på overføres filerne direkte fra n-gen.net master repository til din server.

Klik på  ikonet for at hente de nye filer direkte fra n-gen Master Repository over på til dit system.

Sletning af forældede filer

Dine gamle filer - som bliver forældede når du henter nyere filversions - bliver ikke slettet eller overskrevet, men blot flyttet »/obsolete«. Her bliver de liggende indtil de manuelt slettes ved at klikke på den røde knap.

Klik på  ikonet for at slette den pågældende fil fra /obsolete mappen eller klik på papirkurven for at slette alle de forældede filer og frigive plads på serverens harddisk.
Bemærk at normalt er systemfilerne ret små, så det at beholde dem i  /obsolete mappen optager kun meget lidt plads.

At gå tilbage til en tidligere version.

Ovenstående procedure tilsikrer, at du let kan komme tilbage til en tidligere version: Det eneste du skal gøre, er at

• slette den nye fil og derefter
  • omdøbe den gamle fil, så den igen får den oprindelige extension (fil-endelse) og derefter
  • kopiere den hen til den mappe, hvor du slettede den nye fil, dvs. der hvor den oprindeligt lå.

Herved er du tilbage til den tidligere version. Alle tre trin kan du gøre med den indbyggede File Manager på få minutter.

Filer i /obsolete mappen vil indeholde alle de gamle filer med med en tilføjelse til filendelsen i form af »[åååå-MM-dd]«, f.eks bliver filen
/photoIndex.aspx
til
/obsolete/photoIndex.aspx[2020-12-12]
når den opdateres. Den i eksemplet nævnte fil blev opdateret den 12. December 2020.

System Graphics
Bemærk at kun tekstbaserede filer kan opdateres på denne måde. Såfremt du får behov for at downloade system grafik, så kan du søge i fil-databasen i n-gen.net Master Repository ved at klikke på dette  ikon.

Last updated 25-07-2023 16:22:19