Hvis du ikke har en database server bør du starte med at downloade en MySQL Database server og installare den.

Hvis du allerede har adgang til en database server, men ikke har en database (instans) til n-gen.net CMS skal du gøre følgende:
Log på databaseserveren med administrator privilegier (som "root") og skriv  nedenstående SQL-kommandoer til serveren:

CREATE DATABASE [myDatabaseName];
USE [myDatabaseName];

CREATE USER '[myDatabaseUserName]'@'localhost' IDENTIFIED BY '[myDatabaseUserPassword]';
GRANT USAGE ON [myDatabaseName].* to '[myDatabaseUserName]'@'localhost' IDENTIFIED BY '[myDatabaseUserPassword]';
GRANT ALL ON '[myDatabaseName]'.* to '[myDatabaseUserName]'@'localhost';

Udskift værdierne i [] med dine egne værdier.
Linje 1 opretter databasen,
Linje 2 fortæller databaseserveren at det er den netop oprettede database, som de efterfølgende kommandoer gælder for,
Linje 3 er tom ,
Linje 4 opretter en databasebruger (navn og adgangskode)
Linje 5 og 6 giver den netop oprettede bruger de nødvendige rettigheder.

Databaseserveren behøver ikke ligge på samme fysiske server eller fysiske netværk eller have samme IP adresse som web-serveren. Men man skal kunne tilgå databaseserveren fra internettet.

Opret en MySQL database (instans)

Hvis du vil oprettet en MySQL databaseinstans til dit n-gen CMS på en eksisterende MySQL databaseserver for at køre n-gen.net CMS automatiserede installationsprocedurer, så kan du anvende SQL-kommandoerne til venstre herfor...

Hvis du allerede har adgang til en MySQL database server, men du ikke har nogen database (instans) til dit n-gen.net CMS, så vil installationsrutinen tilbyde dig at oprette en database (instans) for dig. Men kun hvis din brugerkontoen på databaseserveren har rettigheder til at oprette nye databaser (instanser) på serveren.

I princippet er det ligegyldigt om du har din MySQL databaseserver kørende på en 250 kroners Raspberry Pi mini-computer med Linux operativsystem hjemme på loftet eller som en del af et større kommercielt RDBMS på et web hotel; n-gen.net CMS virker fint med begge dele!

Last updated 12-12-2023 15:45:50